Stichting Duurzaam Alphen Chaam (DAC)

Stichting Duurzaam Alphen Chaam als platvorm!

In Nederland zijn al meer dan 500 energie initiatieven opgericht met meer dan 50.000 geëngageerde burgers. Ook in Alphen-Chaam hebben wij als initiatief vanuit de burgerschap een entiteit nodig, een organisatie met een juridische kader. Wij hebben voor het model van een stichting gekozen.

Een coöperatie heeft leden, elk lid heeft een stem. Een stichting is verplicht aan een doel. Ons doel is om door samenwerking met betrokken burgers de energietransitie te begeleiden en de leefomgeving van Alphen Chaam duurzamer te maken.

De stichting heeft een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. Het is de intentie dat de samenstelling van het bestuur verregaand een afspiegeling van dorpskernen, wijken, buurten en projecten (bijv. afgeleide coöperaties) is. Eveneens zijn criteria zoals vakmanschap, draagkracht en capaciteit van belang. Het bestuur benoemd in meerderheid bestuursleden of ontslaat deze.

We zijn momenteel bezig om de naam en de statuten van de stichting aan te passen (26.07.2019). De actuele naam is “Stichting Alphen Chaam Energie” (Kamer van Koophandel 59106131). Het bestuur bestaat uit de volgende leden:
– Carla van den Broek (voorzitter)
– Ank de Vries
– Richard van Gerven
– Rainer Flake
Het bestuur zal op termijn uitgebreid worden.

toekomstige waterstof productie