Subsidies

Actueel zijn er een aantal financiële voordelen beschikbaar als u investeert in duurzaamheid.

BTW- aftrek zonnepanelen
Particulieren kunnen bij de investering in zonnepanelen de btw op de aankoop en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (3.000 wattpiek) voor € 4.700 levert dit € 760 op. De aanvraag kunt u zelf indienen bij de Belastingdienst, of anders helpen u goede leveranciers hierbij tegen een klein bedrag.

Bij het isoleren is in 2022 nog meer subsidie mogelijk
Als je het slim aanpakt kan je met de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) ongeveer 30 procent van de kosten terugkrijgen. Je moet daarvoor binnen een jaar wel 2 of meer delen van je huis laten isoleren: dak, buitenmuren, vloer of ramen.
Je mag ook één isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
Voor meer informatie kijk hier.

Ook op de aanschaf van warmtepompen nu nog meer subsidie
De combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp oplossing lijkt op dit moment wel de beste keuze die je kunt maken als er geen toegang tot een warmtenet bestaat. Alleen moet de woning wel klaar zijn voor warmtepomp, dus de isolatie moet op orde zijn (doe de 50 C test). Tot aan 30 % subsidie zijn in 2022 mogelijk, zowel voor hybride warmtepompen (ca. 20 % CO2 besparing), als ook voor de volledig elektrische variant (100 % CO2 besparing indien de bron duurzaam is).
Kijk op RVO.nl voor meer informatie

Gemeente Alphen-Chaam kan voordelige duurzaamheid lening verstrekken
De Stichting Volkshuisvesting Nederland kan via onze gemeente een lening verstrekken. De Duurzaamheidslening is minimaal € 2.500,– en maximaal € 25.000,–. Tot een bedrag van € 7.499,– geldt een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar. De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening.
Voor meer informatie ga naar alphen-chaam.nl