Aanvraag Gesprek Energiebesparing en Verduurzaming van Woningen & Huizen

  Aanvraag gesprek over energiebesparing en verduurzaming van woningen en huizen

  Ja, graag vraag ik om een oriënterend / ondersteunend gesprek over mogelijkheden van energiebesparing en verduurzaming in mijn huis / woning. De energiecoach of een energiemaatje van Duurzaam Alphen-Chaam komt bij mij thuis op bezoek voor een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek.

  Maak uw keuze:

  De gesprekken over energiebesparingen worden uitgevoerd door een vrijwilliger / energiecoach uit onze gemeente in samenwerking met het burgerinitiatief Duurzaam Alphen-Chaam. De vrijwilliger is ca. 3 uur met uw woning bezig (gesprek met u ca. 1 - 1,5 uur). De werkzaamheden van de energiecoach zijn op dit moment voor de aanvrager gratis.

  Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden van Duurzaam-Alphen Chaam voor het vastleggen van mijn gegevens.

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief van Duurzaam Alphen-Chaam


  Wat kunt u van een gesprek over energiebesparing en verduurzaming verwachten?

  • Een vrijblijvend en onafhankelijk gesprek over uw specifieke situatie in uw huis. Dit kan u oriëntatie bieden.
  • Een rondgang door uw woning om een beeld van de isolatiestatus te krijgen – alleen als u dat wilt uiteraard.
  • Een lijst van mogelijke energiebesparende maatregelen (ook isolatiemaatregelen) op basis van de inschattingen door de energiecoach. Dat kan u helpen om een focus aan te brengen.
  • Woningeigenaren ontvangen een goede eerste indicatie over de omvang van mogelijke energiebesparingen, de bijbehorende kosten en de terugverdientijd. Dit na het zelf invullen van enkele gegevens vanuit het door ons gratis beschikbaar gestelde “Hoom-dossier”.
  • Een aantal tips en kleine maatregelen, die geen of weinig geld en moeite kosten.
  • Algemene informatie over subsidiemogelijkheden en over financiering opties voor woningeigenaren.
  • Huurders kunnen na overleg eventueel ondersteuning krijgen bij het monteren / aanbrengen van materialen voor energiebesparingen.
  • Een vertrouwelijke omgang met uw situatie en gegevens.

  Wat u niet mag verwachten is een energieadvies door een professional. Zoiets kunnen alleen gecertificeerde energieadviseurs waarborgen op basis van uitgebreid bouwkundig onderzoek.

  Disclaimer: Alle diensten en beschikbaar gestelde informatie door de energiecoach / energiemaatje – en daarmee verbonden door Duurzaam Alphen-Chaam (Stichting Ace) – zijn vrijblijvend.  Er kunnen uit mondelinge of schriftelijke uitingen geen verplichtingen of rechten afgeleid worden. Elke aansprakelijkheid is uitgesloten. De huis- / of woningeigenaar blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het doen of laten.