Ben je dit jaar wel op tijd om energiemaatregelen te nemen? Maak er nu werk van!

  Geplaatst op 3 mei 2022

Het is lente en de verwarming mag gelukkig weer omlaag. Zijn wij dan ook gelijk de zorgen om de hoge energiekosten vergeten? Uit het oog – uit het zicht? Dat zou de aankomende winter nog eens voor een onaangename verrassing kunnen zorgen!

Wie hoop zet op weer duidelijke lagere energietarieven (gas en elektra) zal wel bedrogen uit kunnen komen. De oorlog in Oekraïne, de loskoppeling van energie uit Rusland en de onzekere dekking van de gehele energievraag zou tot grote krapte op de markten kunnen leiden. Niets tot weinig spreekt op dit moment voor ontspanning bij de energieprijzen.

Bovendien zullen veel bewoners dit jaar met aflopende vaste energiecontracten te maken krijgen. In ieder geval zou je rekening moeten houden met wellicht wel meer dan dubbele energiekosten!

Wachttijden voor grotere energiebesparing maatregelen lopen verder op!
En dan nog iets: de wachttijden bij de installatie en isolatiebedrijven lopen snel op. Zo liggen de wachttijden voor warmtepompen nu al bij een half jaar of langer. Ook op vakmensen voor isolatiemaatregelen moet je nu al vaak tussen vier en zes maanden wachten. De plaatsing van zonnepanelen lukt meestal ook niet veel sneller.

Maak een stappenplan! Ga indien mogelijk nu al voor minimaal 30 – 50 % energiebesparing in je woning!
De rente is nog steeds vrij laag, zowel op de spaarrekening als ook voor leningen. Onze gemeente Alphen-Chaam kan met specifieke energiekredieten ondersteuning geven. Ook geeft de overheid voor een aantal maatregelen subsidies tot aan 30 %. De btw op zonnepanelen blijft aftrekbaar.

Het is nu tijd om aan de slag te gaan! Of grote of kleine maatregel- elke kubieke meter aardgas of kilowattuur telt! Voor het portemonnee en voor het klimaat!

Zoek je ondersteuning bij energiebesparing of wil je eens sparren over mogelijkheden, vraag dan onze energiecoach aan!