Coaches Energiebesparing / Energieklusser gezocht

  Geplaatst op 7 oktober 2022


Wij zoeken mensen met wat technisch inzicht en “twee rechterhanden”. Je kunt gemakkelijk een gesprek voeren en jij vindt elkaar helpen vanzelfsprekend. In de komende maanden heb je op enkele dagdelen per week (in overleg) tijd om aan de slag te gaan. Een korte opleiding voor deze taken volg je graag. 

Wij als lokaal energie initiatief Duurzaam Alphen-Chaam ondersteunen onze medeburgers al jaren met groot succes bij het verduurzamen van hun eigen woningen. Onze ervaren energiecoaches sparren daarbij onder anderen over passende isolatiemaatregelen, mogelijkheden voor eigen energieopwekking of vervanging van verwarming met gas. Altijd gaat het daarbij om energiebesparing en het stapsgewijs voorbereiden op aardgasvrij wonen in de toekomst.

Nu willen wij ons werkgebied verbreden en ons specifiek richten op huurwoningen en daarmee op de bijzondere energie bespaar mogelijkheden voor huurders. Hiervoor zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s die ons team willen versterken. 

Wie zoeken we?
Mensen met wat technisch inzicht en “twee rechterhanden”. Je kunt gemakkelijk een gesprek voeren en jij vindt elkaar helpen vanzelfsprekend. In de komende maanden heb je op enkele dagdelen per week (in overleg) tijd om aan de slag te gaan. Een korte opleiding voor deze taken volg je graag. 

Wat ga je doen?
Het takenpakket heeft twee onderdelen die bij elkaar horen. Vind je jezelf alleen op één onderdeel terug (gesprek of klussen) dan is dat ook geen probleem en leren wij je net zo graag kennen. 

Onderdeel 1: Gesprek over energie besparende maatregelen

Op basis van de energieafrekening en in gesprek met de huurder in kaart brengen waar de energie in de woning verloren gaat en wat je kunt doen om het energieverbruik terug te brengen. Verder het inventariseren van concrete maatregelen en benodigde materialen om snel resultaat te boeken.

Onderdeel 2: Uitvoeren van energiebesparende maatregelen (klussen)

Aanbrengen / monteren van materialen en apparatuur die energiebesparingen mogelijk maken – in samenwerking met de bewoner (denk hierbij aan klein isolatiemateriaal binnen, warmwater besparende maatregelen, stroom besparende maatregelen)

Wat krijg je terug?
Uiteraard een financiële vergoeding voor je inzet en alom veel waardering!

Heb je vragen of interesse in een vrijblijvend gesprek?

Neem dan contact op met ons op of bel 06 52 313 868.
Wij werken samen met Het Trefpunt Alphen-Chaam.