Energiekosten: Gemiddelde energierekening al ruim € 1.000 hoger dit seizoen?

  Geplaatst op 7 oktober 2021

Het is al bijna geen nieuws meer: De gasprijzen exploderen!  Actueel al een prijsverhoging van meer dan 800 % t.o. v. het voorjaar,  zoals op NOS was te lezen. Vooral huishoudens met een variabel of nieuw energiecontract treft het bijzonder hard. De verwachtingen zijn dat bij een gemiddelde huishouden de energierekening rond € 1.000 hoger zullen liggen!

Het kabinet spreekt al over de inzet van extra middelen om de pijn wat te verzachten. Wat er ook gaat komen, van een verregaande compensatie zal geen sprake zijn. De energierekening zal ook op langere termijn behoorlijk hoger uitvallen.

Er is dus alleen maar een optie: Nog meer energie besparen!

Het energieverbruik terug brengen kan op verschillende manieren. De CV-ketel temperatuur wat omlaag zetten, de kamertemperatuur bijstellen, korter douchen, niet alle ruimtes altijd verwarmen, etc.. Toch zet je grote stappen vooral door je woning beter te isoleren!

 Minder energie verbruiken en het warmteverlies terugbrengen is voor ons eigenlijk de enige optie. Dit om de energiekosten beperkt te houden en ook om duurzamer te leven. Alleen vraagt goed isoleren vaak om een extra investering, waarbij de kosten van veel maatregelen toch redelijk snel zijn terug verdiend.

De energiecoach van DAC geeft graag hulp!
Wil je eens vrijblijvend sparren met onze lokale energiecoach van Duurzaam Alphen-Chaam (ervaren vrijwilligers uit de buurt)? Vraag hem dan aan voor een gesprek aan de keukentafel. Gezamenlijk overleggen wat voor de eigen woning verstandig is om te doen.