Online informatieavond 19 Mei

  Geplaatst op 5 mei 2021

Burgerparticipatie: Hoe wij als burgers grootschalige energieopwekking in goede banen leiden.

Datum: 19 mei, 19:30 (tot maximaal 21:00)
Locatie: online

In samenwerking met Energie Samen (koepelorganisatie energie coöperaties in Nederland) bespreken we tijdens deze informatie avond hoe goede burgerparticipatie in de praktijk werkt, en wat wij als burgers van Alphen-Chaam e.o. kunnen doen. Juist bij het onderwerp grootschalige energieopwekking is goede medezeggenschap en eigenaarschap van groot belang!

Aanmeldformulier

De aanmelding is gesloten. Dank voor uw deelname! Op zoek naar de pagina waar u kunt laten weten of u mee doet? Dat kunt u hier doen: Ik doe mee!

Webinar informatie

Hoe kunnen wij als burgers grootschalige energieopwekking in goede banen leiden?

Ons klimaat veranderd in een ongekend tempo. De gevolgen daarvan worden wereldwijd maar ook in onze regio steeds duidelijker zichtbaar. De noodzaak om de uitstoot van klimaatschadelijke gassen te reduceren is al in de verschillende klimaatakkoorden onderkend.

Ook in Alphen-Chaam en omliggende gemeentes zullen wij lokaal maatregelen moeten nemen. We gaan inzetten op energiebesparing en willen op een klimaatvriendelijke manier energie opwekken.

Naast de nog sterk te intensiveren (zon-)energieopwekking op bestaande daken komt zoals verwacht ook grootschalige duurzame energieopwekking hierbij kijken. Juist hierbij is een goede burgerparticipatie cruciaal! Wij als burgers willen een actief deel uit maken van deze energietransitie, door mee te praten, mee te beslissen en mee te doen.

Scroll omhoog naar het aanmeldformulier ↑